Har du alltid haft en liten skeppare inombords som velat komma ut? Om din största längtan är att få äga din egen segelbåt, kan drömmen bli verklighet – om du är enträgen och sparar naturligtvis. Förr kunde det vara en ren omöjlighet att skrapa ihop till en båt, men idag är det annorlunda. En begagnad båt eller segelbåt är inte en onåbar önskan, utan kan komma att bli verklighet för vem som helst.

I takt med att den ekonomiska tillväxten och antalet båtmässor blir större, ökar också intresset, och i och med att intresset ökar så blir det medvind för konsumenterna. Så du ser själv, en båt är inte utom räckhåll.

Så blir du en fenomenal “båtsparare”

För att bli världens bästa sparare och sno ihop pengar till en segelbåt på relativt kort tid, är det bästa sättet att placera pengarna med ränta så att summan växer sig större snabbare. Ett bra sätt att göra detta är med kapitalfonder som exempelvis hos https://savr.com/sv, med aktier eller på ett sparkonto med ränta.

Sparkonto

Det vanligaste och även det säkraste sättet att spara pengar till ett framtida båtköp, är med ett sparkonto. Dock bör du alltid ser över olika bankers erbjudande så att du inte öppnar ett konto med för låg ränta. De vanliga storbankerna kan vara ganska snåla där, medans flera nischbanker erbjuder en högre ränta. Du bör även se över om du har en insättningsgaranti, vilket är extra viktigt om du väljer att öppna konto i någon av de nyetablerade nischbankerna. Går företaget i konkurs, så skyddas dina pengar av en insättningsgaranti, medans de är som bortblåsta om ingen sådan existerar.

Spara i fonder

Ett annat relativt säkert sätt att få en ökad summa, är med en fond. Det du emellertid måste vara uppmärksam på är vilket risktagande fonden innebär. Oftast gäller tumregeln att ju högre avkastning desto högre risktagande, medans det motsatta gäller för lägre avkastning. Du kan således få väga fördelar mot nackdelar hos en rad aktörer innan du bestämmer dig.

Spara i aktier

Många väljer att spara i aktier, men det är också ett relativt högt risktagande. Men med högt risktagande följer också högre avkastning om du har turen med dig. Här gäller det att vara både smart och insatt, även om du kan få lite hjälp på traven med din eventuella tursamhet också. Den som är mest insatt brukar kunna göra sig en rejäl hacka på detta sätt.

Den bästa sparmetoden

Hur du vill spara och var du vill spara är helt upp till dig. Är du inte speciellt medveten om de olika riskerna, så är ett sparkonto med bra ränta det bästa alternativet. Har du näsa för andra sparmetoder, så kan både fonder och aktier vara aktuella. I annat fall går det även bra att lägga pengarna i madrassen, så slipper du olika kostnader som företagen tar ut i och med ägande av konton, utskick och dylikt.