I vår vardag har vi många utgifter varje månad vare sig vi vill eller inte och har vi familj så tenderar de utgifterna att bli ännu högre. Då är det inte så lätt att dessutom drömma om att äga sin egen båt för att kunna ge sig ut på sjön och njuta av salta stänk och friska vindar. Men det finns en hel del man kan göra för att komma närmare sin dröm, många små steg som tillsammans kommer att skapa helt nya möjligheter.

Sätt er ner gärna hela familjen så att alla får känna sig delaktiga och gör upp en plan. Gå igenom vilka utgifter ni har och var ni kan göra förändringar. Vilka är de största pengaslukarna i er vardag? Har man familj så kan en bil vara ett måste i många lägen men även här kan man faktiskt göra val som kommer att spara pengar. Ett exempel är att byta ut er befintliga bil till en som inte kostar lika mycket varje månad. Är detta ett alternativ så kan ni låta www.riddermarkbil.se/ hjälpa er att hitta den bästa bilen.

En annan del i vardagen där det ofta går åt mycket pengar är maten. Kan ni under en tid förenkla, kanske prova någon matkasse eller på annat sätt spara in pengar där?

Bli minimalister och upptäck att man klarar sig på betydligt mindre än man är van vid. Konsumera mindre och känn tacksamhet för det lilla. Lägg alla sparade pengar på ett båtkonto och snart nog har ni kommit en bra bit närmare att kunna köpa båten och förverkliga drömmen. Det är nästan så man känner de salta stänken i ansiktet redan, inte sant?